ERFARINGER

Fritidsinteresser: Klaver


Dato: 7. februar 2002
Fra: Cecilia
Emne: David og klaver

Om torsdagene går David til klaver. Han får undervisning af en vores venner, Mads, der har gået på konservatoriet. Det er faktisk meget sjovt med denne klaverundervisning, for vi fandt i fællesskab med Mads ud af, hvordan vi skulle tilrettelægge det, og vi kom frem til, at det bedste ville være, at David – akkurat som med sproget – først fik styr på det tekniske omkring fingersætning og skalaer (parallelt med mundmotorik og lyde), og først når det var plads, gik i gang med små bitte melodier (parallelt med funktionelle sætninger). Og det virker sgu (selvfølgelig).

I et halvt år har han – i øvrigt med stor fornøjelse – øvet skalaer og lært at forstå instrukser som for eksempel »højre hånds anden finger på C«, men for to uger siden lærte han sin første melodi. Og han er pavestolt. Spiller meget gerne 'koncert' inde ved spisebordet på sit lille rædselsfulde BR-klaver. Det er meget meget sødt.


Dato: 18. april 2002
Fra: Mads' mor
Emne: Mads og klaver

Og så har Mads' far lige lejet et klaver – som et forsøg – det står på Mads' værelse og foreløbig tager han bare en tur på tangenterne hist og pist – men jeg synes, at det skal systematiseres, hvis det skal give mening.

Se også

Musik og sang
Fritidsinteresser: Gymnastik
Fritidsinteresser: Svømning

Cecilia Brynskov / 19.02.2006