David: Jul og nytår

VandkampAf Cecilia Brynskov

Vi har haft en rigtig dejlig juleferie, selvom Martin knap har holdt ferie fra specialet, og jeg derfor har været en del alene på børne-skansen. Vi holdt juleaften ude hos mine forældre, og David var med til det hele på samme vilkår som Anna og fætter Jonathan, dvs. for eksempel med til at gå rundt om juletræet, mens vi sang hele ti sange (hver person valgte én), og han kunne endda mange af dem udenad og sang med på næsten alle de andre. Han var også rigtig i stødet under middagen, spurgte hele raden rundt, hvem der ville have steg, og skænkede efterfølgende op.

Og så var der noget helt nyt i år: David havde lavet julegaver til os, som vi intet vidste om, fordi han havde lavet dem oppe i børnehaven. Den foregående jul var han jo uden træningsleder (og tidligere vidste han ikke, hvad jul var). Så for første gang nogensinde fik vi den dejlige oplevelse, at vi ikke selv skulle planlægge, hvilke gaver han skulle give os, men at han bare kunne diske op med rene overraskelser.

Martin og jeg fik en pude, hvor forsiden er et stykke stof, som han har vævet alle mulige forskellige tråde ind i. Det må have været et langvarigt arbejde (god pause-aktivitet!). Vi fik også en potteskjuler, som han havde malet helt rød og klistret et juleglansbillede på. Tænk, hvor glad man kan blive for sådanne gaver. Gaven til Anna vidste vi heller ikke noget om. Det var en hvid æske, som han havde dekoreret med en masse små glas-pailletter. Lige noget for Anna, som har taget den i brug til alle sine hårspænder. David havde selvfølgelig selv skrevet alle til-og-fra-kort, og han var i øvrigt meget meget stolt, da han gav gaverne. Det var umådelig sødt.

Når vi ser tilbage på det år, der er gået [2002], må vi sige, at det har været det roligste for os i mange år. David har fået sin behandling og har gennemgået en vidunderlig udvikling. Vi selv har studeret, og har taget en masse eksaminer. Skønt.

Tilbage til oversigten over alle tekster om David

Cecilia Brynskov / 24.04.2005 (oprindelig 03.01.2003)