David

David er født den 26. marts 1997. Han har en storesøster, Anna, der er halvandet år ældre, og så har han os forældre, Cecilia (34) og Martin (34). I dag er David integreret i en normal folkeskoleklasse, hvor han har støtte, men nu fungerer uden ABA-træning.

Fra denne side kan du komme videre til de tekster, der handler om David. Teksterne kommer i omvendt kronologisk rækkefølge, sådan at den nyeste kommer først, og den ældste til sidst.

De fleste af teksterne er små stemningsrapporter – snapshots – fra specifikke tidspunkter eller begivenheder i hans og vores liv. To af teksterne er dog mere omfattende. Det gælder for det første Martins og min oprindelige beretning om ham: Davids historie. Den indeholder en forholdsvis udførlig beskrivelse af hans liv fra fødsel til 5½ års alderen. Den anden tekst har fokus på hans skolestart og erfaringer med det at gå i skole: Davids skolestart.

Klik på overskrifterne for at komme videre.

 Dato Titel
02.05.2006

David og Anna
Anna og David var allerede fra starten af deres liv meget forskellige, og forskellene mellem dem blev kun endnu tydeligere, da David nåede over etårsalderen, og der stadig ikke rigtig skete noget i hans udvikling. Det sidste halve eller hele år har det imidlertid flere gange slået mig, hvor meget vores to børn i dag er kommet til at ligne hinanden. Og faktisk har jeg lidt på fornemmelsen, at de egentlig altid har lignet hinanden.

07.11.2005

David om Døden, Livet og Kærligheden
Her til aften snakkede jeg med David om hans kommende familie, dvs. kæreste/kone og børn. Det har jeg kun gjort sådan rigtigt en gang tidligere. Jeg tror, at usikkerheden om, hvorvidt David overhovedet nogensinde ville få en kæreste og en familie, har gjort, at jeg har undladt at snakke med ham om i al fald lige den del af et typisk livsnarrativ.

23.07.2005

David i Sverige – billedgalleri
I midten af juli 2005 var vi på en uges ferie i en lille primitiv hytte ved Möljeryd i Sverige, som vi lånte af Martins morbror og tante, Steffen og Anne-Grete. Hytten ligger vidunderligt idyllisk i et landskab med skove, søer og bakker. Der er langt til nærmeste nabo, så man føler næsten, man har naturen for sig selv.


18.09.2005 Davids ABA-behandling er afsluttet
David har ikke længere brug for intensiv træning. Han har bestemt stadig brug for hjælp, men det giver ikke mening at give ham 1:1-træning, og hans selvhjulpethed i de fleste situationer i løbet af dagen gør det simpelthen til overkill at bruge penge på intensiv supervision. Så vi har sammen med TIPO, skolen og vores PPR holdt et afsluttende møde her i slutningen af juni, og det var virkelig underligt, men føltes samtidig godt og rigtigt.
08.03.2005 Davids skolestart
David er startet i skole, enkeltintegreret i 0.B på Sølystskolen i Egå. Det var en hård start, fordi vi havde problemer med at få bevilget den fornødne ABA-støtte, og han derfor fik en fuldstændig uforberedt og uplanlagt start på skolelivet. Men det gik, både for David og for projektet, og i dag trives han i høj grad blandt sine jævnaldrende.
29.08.2003 David cykler i børnehave
David er begyndt at cykle i børnehave. Da vi boede på Store Torv, var han slet ikke god nok til, at det var muligt, men da vi flyttede ud i kolonihaven i foråret, fik han optimale vilkår til at træne. Og nu, hvor vi er flyttet op på Høgevej, cykler han til og fra børnehaven hver dag.
21.07.2003

Ferie hos farmor og farfar
David er i dag vendt hjem efter tre dages ferie hos farmor og farfar i Følle på Djursland. Klokken halv et i nat kom en e-mail fra farmor Mette med denne stemningsrapport, som vi har fået lov til at bringe her på websitet.

David og Abraham læser i haven

 
20.06.2003

Sommerstemningsrapport
Jeg har været travlt optaget på det sidste pga. eksamen. Men indimellem har jeg taget en time eller to fri til at være sammen med børnene, og det har simpelthen bare været så hyggeligt. Vi har leget og snakket, og jeg har indimellem oplevet, at David pludselig kunne ting, som jeg slet ikke syntes, jeg havde set anløb til.

David og Abraham læser i haven

13.04.2003

Marsvin og Spiderman
Anna har fået et marsvin, som David er meget interesseret i og udviser stor omsorg for. Han har formentlig lært at vise en sådan omsorg i situationer, hvor han selv er blevet trøstet, men fordi han ikke til hverdag har nogen, som det er oplagt, at han viser den slags omsorg over for, har han ikke rigtig haft mulighed for selv at praktisere trøste-rollen. Hvor er det bare godt, at der findes små dyr.

09.02.2003

Skiferie
I går kom vi hjem efter en uges vinterferie på Hafjell i Norge. Det har været en fantastisk tur, hvor vi har haft nogle oplevelser med begge børn, som vi aldrig vil glemme. Det var i sig selv ganske stort for os, at det overhovedet kunne lade sig gøre at have David med til sådan en omgang. Men det vidunderlige var, at det ikke bare var gennemførligt, men at David faktisk kunne være med til alt, hvad vi lavede.

03.01.2003

Jul og nytår
Vi har haft en rigtig dejlig juleferie, selvom Martin knap har holdt ferie fra specialet, og jeg derfor har været en del alene på børne-skansen. Vi holdt juleaften ude hos mine forældre, og David var med til det hele på samme vilkår som Anna og fætter Jonathan.

06.09.2002 Davids historie
Lige før David fyldte tre år, gik vi – tæt superviseret af TIPO – selv i gang med træningen af ham, og dengang havde han triste udsigter. Selvom han næsten var tre år, var han ude af stand til at kommunikere; han havde ingen lyde, og han havde end ikke gryende fornemmelse af, hvad basale ord som 'mor', 'mad' eller 'sove' betød.

Tilbage til oversigten over alle børnene

Cecilia Brynskov / 15.09.2006