ANMELDELSER

Smith, M.J. (2001), Teaching Playskills to Children with Autism Spectrum Disorder. New York, NY, DRL Books.
US$ 24.95 (plus forsendelse) fra Different Roads to Learning, www.difflearn.com
UK£ 16.26 (plus forsendelse) fra Amazon i UK, www.amazon.co.uk

Melinda Smiths bog om oplæring af legefærdigheder hos børn med autisme er blevet anmeldt i det seneste nummer af forældrebladet, The Exceptional Parent (nr. 2, vol. 32, s. 27).

Melinda Smith, som er læge af profession, er mor til et barn med autisme, og hun har praktiseret anvendt adfærdsanalyse i to år. Bogen er skrevet til forældre, der selv træner deres børn, og Melinda Smith har desuden produceret en web-site om at lære legefærdigheder til børn med autisme: http://melindasmith.home.mindspring.com.

Bogen er en blanding af de personlige erfaringer, som Melinda Smith og hendes barn har gjort, og mere generelle vejledninger til legetræning. Bogen indeholder desuden kommentarer fra de personer, som har trænet Melinda Smiths barn, og erfaringer fra andre forældre, som har arbejdet intensivt med ABA-legetræning.

Anmelderen i The Exceptional Parent skriver om bogen: »Bogen er baseret på Smiths første og umiddelbare oplevelser med ABA, og derfor bliver læseren hjulpet igennem hendes egen livsnære fortælling, læserne oplever de mest almindelige faldgruber og får uventede indsigter sammen med forfatteren. Hun giver gode råd til planlægning, opbygning og udvikling af dit barns leg sammen med forslag baseret på hendes egen erfaringer. Smith inkluderer klogt nok både fordele og ulemper ved de fleste teknikker, tilgange og øvelser og er hele tiden bevidst om, at autisme kan have mange forskellige udtryksformer (…) Smith udforsker hvilke øvelser, der virker, og hvilke, der ikke virker og hvorfor de ikke virker; hun skriver hvordan man håndterer adfærdsproblemer, den relative betydning af legefærdigheder, som kun delvist er mestret, inddragelse af kammerater samt hundrede ideer til at motivere dit barn til at lege«.

Joi Bay / 02.09.02 (revideret 31.10.2002)