ONTARIO, CANADA

Krav om betaling for ABA-behandling rejses politisk

I Ontario har oppositionen - the New Democrats - stillet forslag om, at provinsen skal give forøgede bevillinger til ABA-behandling af børn med autisme. For øjeblikket er ABA-behandling kun et offentligt tilbud til børn under 6 år, og der er så lange ventelister til denne behandling, at en del børn når at fylde 6 år inden der er plads. Det betyder, at de ikke får behandlingstilbuddet (se Mangel på ABA-behandlingspladser).

Sundhedsordføreren for partiet the New Democrats, parlamentsmedlem Shelley Martel, siger, at behandlingen burde dækkes af Ontario Health Insurance Plan: »Vi be'r jo heller ikke forældre om at betale for cancer-behandling af deres børn. Hvorfor forventer vi, at forældre til børn over 6 år selv skal betale for autismebehandlingen?«.

En talsmand for den konservative sundhedsminister i Ontario udtaler, at regeringen simpelthen følger de anbefalinger, den har fået vedrørende denne form for behandling. »Årsagen til at det offentlige behandlingstilbud stopper når barnet fylder 6 år er, at forskning viser at ABA-behandling er mest effektiv i forhold til småbørn«. Regeringen bruger for øjeblikket 39 mio. CA$ om året på ABA-behandling af børn med autisme (ca. 189 mio. DKK).

Kilde: The Toronto Star (28. oktober 2002)

Joi Bay / 30.10.2002