INDIANA, USA

Privat ABA-skole åbner i Indiana

Den første deciderede ABA-skole - Little Star School - er nu åbnet i byen Indianapolis. Det er en privat skole, som finansieres af skolepenge og af donationer fra forældre og fonde. Prisen for at have sit barn med autisme gående på skolen er 30.000 US$ om året (ca. 227.000 DKK); langt mere end de fleste forældre er i stand til at betale. Derfor forsøger skolen at skaffe fondsmidler, som kan nedsætte skolepengene eller bruges til at oprette stipendier, som kan søges af forældrene.

Fra starten har skolen 12 elever, som tidligere enten har gået i det offentlige skolesystem, eller som er blevet ABA-behandlet i deres hjem. Initiativet til at oprette skolen blev taget af familien Gudal, som har to børn med autisme. De var frustrerede over, at deres børn ikke gjorde fremskridt i det offentlige skolesystem og oprettede derfor Little Star School. Skolen er baseret på anvendt adfærdsanalyse, og lægger stor vægt på at lære børnene talesprog. »Vi nedbryder indlæringsopgaverne til overkommelige elementer, og børnene får masser af repetitioner. Vi anvender også megen forstærkning«, fortæller Mrs. Gudal.

Den 9. november afholdes en fund raising fest, som bliver arrangeret af den lokale afdeling af Mid-day Kiwanis Club. Ved den lejlighed vil der blive afholdt en auktion med det formål at skaffe penge til skolen. Familien Gudal vurderer at det samlet vil koste en ½ mio. $ om året (3,8 mio. DKK) at drive skolen, og de er også gået i gang med at undersøge mulighederne for at få støtte fra statslige og føderale puljer.

Kilde: WISH-TV 8 (29. oktober 2002)

Joi Bay / 01.11.2002