VIRGINIA, USA

Fundraising til ABA-skole

Den årlige fundraising til Faison-skolen i Richmond, Virginia, er i år arrangeret som en Bowl-a-Thon, der afholdes i bowlinghallen Hanover Lanes. Turneringen er arrangeret af brødrene Hermie og Elliott Sadler, der er i familie med et af de 14 børn, der går i skolen.

The Faison School er en specialskole for ABA-behandling af børn med autisme. Den har lige haft 4 års jubilæum. Skolen beskæftiger 18 lærere, 5 supervisorer og en læge. Hver elev har sit eget træningsrum, sin egen behandlingsplan, og sit eget team af trænere. Skolen har et tæt samarbejde med the Autism Center of Virginia at Virginia Commonwealth University.

Det koster $55.000 om året at have sit barn i den private Faison-skole (411.000 DKK). Prisen inkluderer 6 timers intensiv ABA-behandling om dagen, men forældrene forpligter sig derudover til selv at præstere 10 timers hjemmetræning om ugen. Desuden deltager forældrene i work-shops på skolen, hvor de lærer ABA-teknikker. Skolen sørger desuden for at stille en hjælpelærer til rådighed i en overgangsperiode for de børn, der senere bliver enkeltintegreret i det normale skolesystem. For de forældre, der ikke selv kan betale skolepengene, er der mulighed for at søge et begrænset antal stipendier. Den årlige fundraising har til formål at indsamle midler til disse stipendier.

Faison-skolen er opkaldt efter Brittany Faison, der for 10 år siden var et af de første børn med autisme der fik ABA-behandling i staten Virginia. Efter at have set Brittanys fremskridt,stiftede hendes bedsteforældre, Alan Kirshner og Flo Guzman, Faison-skolen i 1998, og bestemte at den skulle være baseret på ABA-metoder.

Kilde: The Richmond Times-Dispatch, 24. november 2002

Joi Bay / 28.11.2002