AUCKLAND, NEW ZEALAND

Center for ‘Lovaas-behandling’ i New Zealand

Daniel Everard blev diagnosticeret med autisme i en alder af 20 måneder. Han kunne ikke kommunikere, han kunne ikke lege, han vidste ikke hvad legetøj skulle anvendes til, og han kunne ikke koncentrere sig i mere end nogle få øjeblikke. Men siden familien iværksatte en privatfinansieret ‘Lovaas-behandling’ – sådan kaldes ABA i New Zealand – er alt forandret. Hans far fortæller: »Sidste år følte jeg, at jeg ikke havde min søn mere. Nu er han kommet tilbage til os. Han har stadig autisme, men han er kommet tilbage«.

Indtil sidste år fandtes ‘Lovaas-metoden’ ikke i New Zealand, og familien Everard måtte flyve fra New Zealand til Sydney i Australien hver 9. uge for at få supervision til deres private behandlingsprogram. Men i marts sidste år etableredes Centre for Autism and Related Disorders (CARD) i Auckland, og lederen af dette center, Erika Brown, har været afgørende for Daniels udvikling. Erika har – sammen med det øvrige personale fra klinikken – i starten arbejdet 25 timer om ugen med Daniel, men nu kommer Erika hver anden måned til Tauranga, hvor Daniel bor, for at supervisere hans og to andre børns behandlinger.

Daniels succes har motiveret hans forældre til at etablere en fond, der skal skaffe midler til intensiv ABA-behandling af børn med autisme – the Western Bay of Plenty and Matamata-Piako Autistic Children's Trust, hedder den. Behandlingen er dyr. Daniels forældre har betalt i tusindvis af dollars. Træningen koster NZ$250 om ugen (1.000 DKK) og hertil kommer betalingen for Erikas supervision, som koster NZ$120 i timen (ca. 450 DKK).

Kilde: New Zealand Herald, 4. december 2002

 

Se også

Ingen støtte til ABA-behandling i New Zealand

Joi Bay / 06.12.2002