NEW YORK, USA

Pengegave til ABA-skole

The Bond Buyer, som er et blad for offentlige obligationsudbydere og -investorer i USA, donerer hvert år en pengegave til en ikke-kommerciel institution, der yder en indsats for forandring og udvikling. I år gik de US$ 10.000 (70.000 DKK) til the Ascent School for Individuals with Autism på Long Island, New York. Gaven blev overrakt til ishockey-spilleren John Tonelli fra klubben New York Islanders i forbindelse med the Deal of the Year Award Ceremony.

The Ascent School (se ABA-skole holder indvielsesfest) er en specialskole for ABA-behandling af børn og unge med autisme i alderen fra 3 til 21 år. »Vi valgte Ascent School fordi den daglig yder en indsats, og fordi den har et stort behov for flere midler«, siger udgiveren af The Bond Byer, Andrew Sollinger. »Skolen er for ny til at kunne få gavn af offentlige obligationer og er derfor i vid udtrækning finansieret af private midler. Vi føler, at vores lille bidrag kan hjælpe skolen igennem dette år«.

Selv om skolen modtager US$ 1 mio. (7 mio. DKK) i offentlig støtte, mangler der stadig yderligere US$ 700.000 per år (4,9 mill DKK); penge, som må indsamles fra private fonde og bidragydere. Skolen opkræver ikke skolepenge, og derfor er det en stor opgave at skaffe de 700.000 hvert år. Når udgifterne til skolen er så høje, skyldes det skolens fokus på anvendt adfærdsanalyse, som forudsætter en lærer-elev-ratio på 1:1.

Skolen deltager i uddannelsen af universitetsstuderende på New Yorks masteruddannelse i autisme. Denne masteruddannelse er en af kun fire universitetsuddannelser i USA, som er specialiseret i autisme. Skolens lærere fungerer som gæsteforelæsere på uddannelsen, og skolen fungerer desuden som praktikskole for de studerende.

The Ascent School har sit egen website, og adressen er
http://www.ascentschool.org/

Kilde: The Bond Buyer, 15. februar 2003

Joi Bay / 16.01.2003