NEW JERSEY, USA

Forældre starter ny ABA-skole

Forældre til børn med autisme, som har stået på venteliste til allerede eksisterende ABA-skoler i New Jersey, starter deres egen skole. Det er seks familier fra den nordlige del af New Jersey, som har fundet sammen via ventelisten til Alpine Learning Group i Paramus (se På vej til at blive normal). Deres børn kunne ikke få plads på det velrennomerede og meget eftertragtede ABA-tilbud i Paramus, og i stedet har de besluttet at oprette en helt ny skole. Skolen vil blive baseret på ABA-pædagogik, og eleverne vil få fuldtids støtte til træning og til at lære at kommunikere med deres familie og omgivelser.

Skolen skal hedde The Resources for Effective Education Development - til daglig kaldet REED Academy - og er planlagt til at skulle åbne med syv børn i alderen fra 3 til 7 år allerede til efteråret. En af de familier, som er med til at oprette skolen, er familien Singer, som i efteråret 2002 arrangerede en 3.500 miles lang Drive for Rebecca; en transkontinental biltur for at rejse penge til behandlingen af Rebecca Singer (se Forældre vil starte ABA-skole). Rejsen resulterede i indsamling af mere end 80.000 dollars (næsten 540.000 DKK). Af disse vil 60.000 blive givet til den nye skole, mens resten er doneret til autismeforskning.

REED Academy er også i gang med pengeindsamlingen. Den lokale boghandlerkæde, Borders Books and Musik, vil i næste weekend donere 15% af sin omsætning til den nye skole.

Mere information om den nye skole på www.reedacademy.org.


Kilde: The Record (Bergen County, NJ), 22. april 2003

Joi Bay / 24.04.2003