NOVA SCOTIA, CANADA

Videnscenter om anvendt adfærdsanalyse

En mor, som selv har en søn med autisme, har etableret et videnscenter til kvalitetssikring af adfærdsanalytisk behandling i Bedford, Nova Scotia.

Da Lynn Grays søn, Chase, blev diagnosticeret med autisme i en alder af 3½ år, fik hun at vide, at den bedste behandling ville være intensiv, en-til-en undervisning i mellem 20 og 40 timer om ugen baseret på anvendt adfærdsanalyse. Men det viste sig svært at finde frem til de rigtige og til velkvalificerede fagfolk. I sin jagt på ABA-behandling til sin søn mødte Lynn Gray flere ABA-konsulenter, som hun betegner som ‘nybegyndere’, og hun blev opmærksom på behovet for, at andre forældre til børn med autisme skulle undgå disse problemer. Så i efteråret 2001 oprettede hun videnscenteret Children's Autism Spectrum Education, forkortet CHASE.

»Jeg ville skabe et center, der kan etablere kontakt mellem forældre til børn med autisme og de kvalificerede fagfolk, som har erfaringer med denne type af behandling«, fortæller Lynn Gray. Centeret har bl.a. arrangeret workshops om ABA-behandling på Mount Saint Vincent University.

»Selv om der findes fagfolk, som ikke støtter metoden, er ABA den bedst dokumenterede pædagogiske metode«, siger Lynn Gray. »Min søn er nu fem år gammel, og han er begyndt at tale. Første gang dit barn siger ‘God nat, mor’ eller ‘jeg elsker dig’ -- det skete først da han var fem. Jeg troede aldrig, det skulle ske, men det ændrer virkelig dine fremtidsforventninger, og dine håb og dine drømme for dit barn får et kæmpe løft«.

Lynn Grays videnscenter kan findes på web-sitet www.autismspectrum.ca

Kilde: The Halifax Daily News, 9. juli 2003

Joi Bay / 30.07.2003