NORDIRLAND

Popstjerner indsamler penge til ABA-skole

To tidligere medlemmer af det irske popband Boyzone deltager i indsamlingen af penge til oprettelse af en ABA-skole i Nordirland. Stephen Gately og Andrew Cowles vil begge deltage i New York Maraton for at skabe opmærksomhed og skaffe penge til Northern Ireland Autism Charity, hvis formand er Keith Duffy, som også er tidligere medlem af Boyzone, og som selv er far til en pige med autisme.

»Keiths datter har autisme, men går på en fantastisk skole i Dublin (i republikken Irland) som er baseret på anvendt adfærdsanalyse. Der findes ikke tilsvarende skoler i Nordirland, men det håber vi at ændre ved at deltage i maratonløbet«, siger Stephen.

Tre fædre til børn med autisme vil også deltage i løbet. En af disse, Brendan McGinn,siger: »Det er et stort behov for, at tilbud til børn med autisme i Nordirland kommer på niveau med situationen i republikken Irland og i resten af UK. Den eneste videnskabeligt dokumenterede metode er ABA, som ikke et tilbud her, men det er lykkedes os at sikre oprettelse af den første uafhængige ABA-klinik i Belfast, som vil åbne i januar 2004. Og nu vil vi indsamle penge til oprettelse af en ABA-skole«.

Kilde: Belfast Telegraph, 24. oktober 2003

Webadressen på Northern Ireland Autism Charity er http://www.autismni.org/

Joi Bay / 1.10.2003