FLORIDA, USA

Autismeforening støtter ABA

Autism Association of Northeast Florida, som er den lokale autismeforening, støtter nu ABA som behandlingsform for børn med autisme. Formanden for Autism Association of Northeast Florida, Woody Ryan, siger, at ABA forskningsmæssigt har vist sig at være den eneste form for behandling, der kan omstrukturere den hjerneskade, som er årsagen til autistiske symptomer.

Anvendt adfærdsanalyse er en temmlig ny form for behandling i Florida, men den er udbredt i andre dele af USA, især i den nordøstlige del af USA. I sammenligning med andre former for behandling er ABA meget intensiv, gentagende, struktureret og effektiv.

Men anvendt adfærdsanalyse er også en meget bekostelig form for behandling, og mens det offentlige betaler for andre former for behandlinger, må forældrene til børn med autisme selv betale for anvendt adfærdsanalyse i Jacksonville. Prisen for ABA-terapi er typisk mellem US$ 20 og 40 i timen (130-260 DKK), og det er der mange familier, som ikke kan betale. Men i mange andre stater – f.eks. i New York – betaler Medicaid (den offentlige sygesikring) op til 30-timers behandling om ugen.

Mia Chambers er træningsleder for Shawn Barry, som er 4 år gammel, og som har autisme. Han går i Kernan Trail Elementary School i Jacksonville, Florida. Hans træningsleder er uddannet som ABA-terapeut fra Ursinus College in Collegeville, Pensylvania, hun er nu ansat af Shawns forældre og hun arbejder med ham i 1:1-situationer hver dag.

Mia Chambers er også koordinator for den årlige Step on Shore Walk for Autism, som er en ca. 5 km lang hygge-march, som afholdes lørdag den 8. november i Hanna Park i Jacksonville. Det er andet år, Mia Chambers organiserer denne begivenhed. Marchen blev oprindelig stiftet af Autism Association of Northeast Florida med det formål at vække opmærksomhed omkring autisme, som af mange nu opfattes som en epidemi, der rammer et ud af hver 150 børn. Formålet med marchen er også at indsamle penge til forskning om autisme.

Mia Chambers entusiasme for sit arbejde som ABA-træningsleder er årsagen til, at hun koordinerer dette års Step on Shore Walk for Autism. Sidste år deltog ca. 200 mennesker og der blev indsamlet US$ 14.000 (91.000 DKK); i år forventes 500 at deltage. Woody Ryan fra Autism Association of Northeat Florida siger, at marchen i Hanna Park vil give familier til børn med autisme mulighed for at møde hinanden og udveksle ideer og fortælle historier.

Kilde: The Florida Times-Union (Jacksonville, FL), 1. november 2003

Autism Association of Northeast Floridas website har adressen http://www.autismresource.com/


 

Joi Bay / 05.11.2003