LOUISIANA, USA

Lotteri til fordel for ABA-baseret aflastning

Project Independence fra New Orleans i Louisiana har arrangeret et lotteri til fordel for børn med autisme. Lodder koster US$ 100 (600 DKK), og eftersom der kun sælges 400 lodder, er chancen for at vinde en af de mange præmier stor. Førstepræmien er en camper til en værdi af US$ 83.000 (500.000 DKK).

Udtrækningen vil finde sted på Grillot Restaurant i Mandeville i den kommende weekend, og begivenheden vil blive transmitteret live på en lokal FM-radiostation.

Project Independence er en ikke-kommerciel organisation, som har til formål at skabe interesse for og støtte til børn med autisme og deres familier i den nordlige del af New Orleans. Project Independence blev oprettet tidligere i år af Carol Mesa, som er mor til en 15-årig dreng med autisme. Det koster $ 40 om året at være medlem af Project Independence.

Overskuddet fra lotteriet skal anvendes til at oprettet en aflastningsinstitution baseret på anvendt adfærdsanalyse. Aflastningsinstitutionen, som vil blive den første af sin art i denne del af New Orleans, skal fungere som et sted, hvor børn med autisme kan lære at klare sig selv i samfundet, og hvor de kan mødes og lege. Desuden vil aflastningsinstitutionen skulle stå for sportsaktiviteter og sommerlejre, der også skal baseres på adfærdsanalytiske principper.

Project Independences første støttearrangement var Smith Barney Men's Challenger Tennis Tournament, som blev afholdt i september i år, og som indsamlede US$15,000 i overskud (91.000 DKK). En tilsvarende professionel tennisturnering vil blive afholdt næste efterår.

Kilde: Times-Picayune (New Orleans, LA), 11. december 2003

Web-adressen til Project Independence er http://projectindependence.org.

 

Joi Bay / 12.12.2003