NORDIRLAND

TV-stjerne appellerer om ABA-skole


Keith Duffy, som tidligere var medlem af drengebandet Boyzone og nu er stjerne i Englands mest populære tv-show Coronation Street, fortæller om sin datter, der har autisme. Det sker mandag den 9. februar i The John Daly Show, som sendes på BBCs nordirske kanal.

I Coronation Street spiller Keith Duffy en pigeglad og ubekymret bartender, men i The John Daly Show vil han tale om anderledes alvorlige emner. Han vil rette en passioneret appel til den nordirske regering om at finansiere oprettelsen af en ABA-skole for børn med autisme.

Keith Duffy stammer ikke selv fra Nordirland, men fra den Irske Republik, hvor hans datter, Mia, går i en ABA-skole, som anvender 1:1-behandling af børn med autisme. Keith Duffy mener, at børn med autisme i Nordirland bliver svigtet, fordi der ikke findes tilsvarende behandlingstilbud her.

Duffy og hans kone, Lisa, har begge bemærket de store ændringer, der er sket med deres datter, efter hun er startet på ABA-skolen.

Han siger: »Hun er begyndt at tale, hun er blevet mere kærlig og betydelig mere veltilfreds«. Før Mia startede på ABA-skolen var hans og hans kones liv ubærligt, fortæller han. »Min liv var ikke værd at leve, men det har ændret sig totalt — også for min kone«.

»Jeg taler fra hjertet, når jeg appellerer om en ABA-skole i Nordirland. Jeg har set, hvordan min lille pige har fået muligheder for at leve et værdigt liv«.

Keith Duffy vil med sin appel støtte de bestræbelser på at starte en ABA-skole, som SPEAK står i spidsen for. SPEAK (Special Provision for the Education of Autistic Children) er en nordirsk velgørende organisation. Det er planen, at ABA-skolen skal starte til september.

Kilde: Belfast Telegraph Newspapers, Sunday Life, 8. februar 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Nordirland:
Appel om offentlig finansiering af ABA-behandling
Popstjerner indsamler penge til ABA-skole
200 forældre demonstrerer for ABA-behandling
PEAT møder politikere og embedsmænd
Selvorganiseret supervision og forældreuddannelse
Forældre satser alt for at få betalt ABA-behandling
Manglende behandlingstilbud rejses politisk
Popstjerne støtter indsamling til ABA-skole
Forældre og fagfolk til fælles ABA-kursus
Rapport om behandling af autisme i Nordirland

 

 

 

Joi Bay / 9.2.2004