OHIO, USA

Forretningsmand opretter ABA-center

Matt Brennan er forretningsmand, han er ejer af og direktør for Brennan Group, som er et ejendomsudviklingsfirma i Ohio. Samtidig sidder han i bestyrelsen for en lang række andre firmaer. Men han er også far til en dreng med autisme og stifter af et ABA-center i Cincinnati, Ohio. Han er også en passioneret bjergbestiger og sammenligner gerne livet med et barn med autisme med en bjergbestigning: det er besværligt, forudsætter tålmodighed og målrettethed, men man bliver rigeligt belønnet, når man når toppen.

Sideløbende med sit forretningsimperium har Brennan også stiftet en stor familie. Han er far til fire børn, herunder Blake, der i 2001 blev diagnosticeret med autisme. »Det var en mørk dag i vores liv, og da vi kom ud fra psykiaterens kontor, fandt vi ud af, at det var en sort dag for alle – det var den 11. september 2001 – den dag World Trade Centre blev angrebet af terrorister. Vi tilbragte de næste par dage i mørket, men besluttede så at gøre noget ved Blakes problemer«, fortæller Matt Brennan.

Han og hans kone, Susan, læste alle de bøger om autisme de kunne få fat i og undersøgte alle former for behandlinger. Men de blev frygtelig frustrerede over behandlingssystemets langsommelighed og byrokrati, og efter seks måneders ventid for at få et tilfredsstillende behandlingstilbud, besluttede familien Brennan i stedet at oprette deres eget behandlingstilbud: Cincinnati Center for Autism.

Cincinnati Center for Autism er baseret på anvendt adfærdsanalyse, og ud over den traditionelle form for 1:1-behandling tilbyder centeret også aflastning for de forældre til de børn, der går på centeret. Der er plads til 15-20 børn, hvoraf Blake Brennan er et. Senere håber Matt Brennan at kunne få fonde til at støtte det private, ikke-kommercielle center, som indtil videre primært er finansieret af ham selv.

Centeret ledes af Lisa Flake, som har stor erfaring med børn med autisme og som har en universitetsgrad i specialpædagogik fra Northern Kentucky University. »På trods af mange års erfaringer hos centerets medarbejdere er vi ikke eksperter«, fortæller Lisa Flake. »Autisme er så varieret en lidelse«.

En af dem, der har nydt godt af centerets behandlingstilbud, er Carson Braunstein fra Hamilton, Ohio, som er 2 år gammel. Hans forældre var frustrerede over den lange ventetid på det offentlige ABA-tilbud i Ohio, og henvendte sig derfor til Cincinnati Center for Autism. »Carson klarer sig godt, taler mere og mere og er blevet god til at klare de receptive opgaver nu«, siger hans mor.

Matt Brennan fortæller, at han balancerer mellem håb og realisme. »Min kone håber at ABA vil være en kur for Blakes autisme – jeg vil bare have, at min søn lærer at tale«, siger han.

Kilde: MSNBC: The Business Journals, 15. februar 2004

TIdligere artikler om ABA-behandling i Ohio:
En-til-en terapi hjælper børn ind i fællesskabet

Joi Bay /16.02.2004