VIRGINIA, USA

Koncert til fordel for 3-årigs behandling

Da guitaristen Stacy Hobbs hørte, at den 3-årige Ben Stockton havde autisme og havde behov for en intensiv og dyr behandling, besluttede han at indsamle penge til Bens behandling.

»Gud har gjort det til min pligt at hjælpe ham. Jeg måtte gøre noget«, siger Stacy Hobbs. Både han og Ben Stocktons forældre er medlemmer af Fellowship Community Church i Salem, Virginia.

For at skaffe penge til Bens behandling har Stacy Hobbs organiseret en støttekoncert for drengen. Koncerten finder sted i Bethel Baptist Church i Salem. Stacy Hobbs har 21 års erfaring som guitarist. Han spiller hovedsagelig på det sjældne akustiske instrument, der kaldes en guitar-harpe, og som har to gribebrætter og to sæt strenge.

Ben modtager sin behandling i sit eget hjem -- i kælderen, hvor der er indrettet et træningsrum. Syv forskellige trænere arbejder med Ben i op til 30 timer om ugen. Metoden, der anvendes, kaldes anvendt adfærdsanalyse.

Ben blev diagnosticeret i januar måned i år, og siden har hans forældre arbejdet på at skaffe ham den bedste behandling. »Når man er forældre, vil man gøre alt for at få den bedste behandling til sit barn«, fortæller Russ Stockton. Han arbejder som sælger for U.S. Foodservice, og hans kone har to deltidsjobs for at skaffe penge til behandlingen.

Bens behandling skal træne hans hjerne, således at han kan indhente noget af det tabte i forhold til andre 3-årige. Hovedformålet med behandlingen er at gøre ham klar til at blive enkeltintegreret i en almindelig skole. Allerede efter nogle få ugers behandling kan Ben sige 3-ords sætninger, og familien Stockton har planer om at sende ham til en almindelig børnehave sammen med en hjælper, således at han også kan være sammen med andre børn.

Parret siger, at det har været en ydmyg oplevelse at modtage hjælp fra folk som Stacy Hobbs. Tro og mange bønner har hjulpet dem igennem de hårde tider.

Kilde: Roanoke Times & World News (Roanoke, VA), 18. marts 2004.

Guitaristen Stacy Hobbs har websitet http://www.stacyhobbs.com

Tidligere artikler om ABA-behandling i Virginia:
Tre ABA-skoler i Virginia
Skolebestyrelse afviser forslag om decentral ABA-skole
Decentraliseret ABA-skole til 60 børn møder modstand
Forældre opretter endnu en ABA-skole
Fundraising til ABA-skole

 

Joi Bay /02.04.2004