NORDIRLAND

Planer om ABA-skole i Nordirland

En ny fond har store og ambitiøse planer om at opføre Nordirlands første ABA-skole til børn med autisme. The Special Provision for the Education of Autistic Children (SPEAC) kaldes fonden, som I første omgang vil skaffe £150.000 (1,7 mio. DKK) som startkapital til skolen. En serie af fundraising-arrangementer er planlagt – herunder en gallafest på Europa Hotel i Belfast.

Der er mere end 1.600 børn inden for det autistiske spektrum i det nordirske skolesystem, hovedparten af dem går i almindelige skoler, men næsten 500 går i specialskoler.

Der er for øjeblikket 8 ABA-skoler for børn med autisme i den Irske Republik (se Otte ABA-skoler i Irland). En af disse er St Paul's i Beaumont, Dublin, som har plads til næsten 50 børn i alderen mellem 4 og 18 år.

SPEAC, som har skuespilleren Keith Duffy fra tv-serien Coronation Street som æresmedlem, har allerede fundet frem til tre mulige steder i Belfast, hvor en ABA-skole kan opføres. Skolen vil anvende anvendt adfærdsanalyse, som er en evidensbaseret pædagogiske metode til undervisning af børn med autisme.

Formanden for SPEAC Brendan McGinn siger, at hans 4-årige søn Eoin har profiteret meget af hans ABA-behandling, men de fleste forældre har ikke råd til denne type af tilbud til deres børn med autisme. Individuelle ABA-behandlinger kan koste op mod £20.000 om året (223.000 DKK).

»Der bør være offentlige tilbud om behandling for autisme, og forældre bør have valgmuligheder«, siger McGinn, der også fortæller, at Department of Education har givet delvis bevilling til nogle forældre, som giver deres børn ABA-behandling i hjemmet.

»Vi vil have Department of Education til i stedet at give bevillinger til pladser på den skole, vi har planlagt. Nøglen til udvikling er 1:1-behandling af disse børn, men det bør ikke ske i form af hjemmebehandlinger«, slutter McGinn.

Kilde: Irish News, 7. maj 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Nordirland:
To-dages konference om autisme og ABA
Fundraising til fordel for dreng med autisme
TV-stjerne appellerer om ABA-skole
Appel om offentlig finansiering af ABA-behandling
Popstjerner indsamler penge til ABA-skole
200 forældre demonstrerer for ABA-behandling
PEAT møder politikere og embedsmænd
Selvorganiseret supervision og forældreuddannelse
Forældre satser alt for at få betalt ABA-behandling
Manglende behandlingstilbud rejses politisk
Popstjerne støtter indsamling til ABA-skole
Forældre og fagfolk til fælles ABA-kursus
Rapport om behandling af autisme i Nordirland

 

 

 

Joi Bay / 10.5.2004