OHIO, USA

Maratonløb til fordel for tidlig intervention

Vicki Carver er mor til den 9-årige Patrick, som har aspergers syndrom. Hun fortæller, at Patrick er et levende bevis på værdien af tidlig og intensiv intervention. »Hvis vi ikke havde skaffet ham hjælp, da han var 2 år gammel, og hvis vi ikke havde haft en terapeut, som anvendte den nyeste videnskabelige viden om behandling af autisme, ville Patrick ikke gå i 3. klasse i dag«, siger Carver, som er mor til to andre børn, og som bor i Springfield Township, nordvest for Cincinnati.

Nu vil hun bidrage til, at viden om tidlig og intensiv intervention bliver kendt. Det gør hun ved at deltage i maratonløbet Run for Autism, som afholdes i Washington, D.C. til oktober. Formålet med maratonløbet er at indsamle penge til yderligere forskning i tidlig intervention for autisme og at give oplysning om behandling af autisme. »Vi må sørge for, at betydningen af tidlig intervention når ud til alle pædiatere og til alle familier«, siger Vicki Carver.

»Der er også brug for mere forskning i, hvordan disse børn kan lære, og hvordan vi forbedrer undervisningsmetoderne, og denne forskningsbaserede viden må videreformidles til lærerne«, siger hun.

Vicki Carver håber at kunne indsamle US$2.500 (15.200 DKK) i forbindelse med sin deltagelse i maratonløbet. Hun træner for øjeblikket til løbet og regner med at kunne forbedre sin hidtidige bedste maratontid, som er 5 timer og 30 minutter. Hun arbejder som jordemoder, og indpasser sin træning mellem de lange vagter og hendes forpligtigelser som mor til tre. Oftest træner hun om morgenen, og hendes børn kører på cykel ved siden af, mens hun løber.

Vicki Carver er også aktiv i forældrenetværk om autisme. Her forsøger hun at hjælpe andre familier, der er ramt af autisme. »Min egen søn er relativt højtfungerende, og vi er ikke ramt så hårdt som andre familier. Jeg fortæller gerne om betydningen af tidlig intervention til alle, som gider at høre det. Forældre kender deres børn bedst og må fungere som børnenes advokater«.

Kilde: The OARacle, maj 2004

Maratonløbet Run for Autism er arrangeret af OAR – Organization for Autism Research – og finder sted den 31. oktober i Washington, D.C. Maratonløbet vil være en del af et større løb, Marine Corps Maraton. Der vil også være mulighed for at løbe en kortere distance på 8 km. I år håber OAR at nå op på 200 løbere, og at de vil indsamle mindst US$250.000 til forskning i autismebehandling. Løbsafgiften er US$100 (600 DKK). Desuden forventer OAR at hver løber vil indsamle US$2.500 (15.200 DKK) og minimum er US$1.000 (6.100 DKK). Sidste års løb indbragte mere end US$110.000 (670.000 DKK), hvilket svarer til lidt over US$2.000 (12.200 DKK) per løber.

Flere oplysninger fra OARs website: http://www.researchautism.org/

Tidligere artikler om autismebehandling i Ohio:
En-til-en terapi hjælper børn ind i fællesskabet

Joi Bay / 03.06.2004