WALES

Forældre starter ABA-skole

En mor til en pige med autisme, Kaneez Mustary, hævder, at hun bliver nødt til at etablere en privat skole for børn med autisme, fordi der mangler ekspertise på dette område i Wales.

Kaneez Mustary siger, at behandlingen for autisme i Wales er så ringe, at hun måtte tage sagen i egne hænder. Det har taget mere end to år at få diagnosticeret datteren Aurika og i mere end tre år er hun blevet undervist hjemme af sine forældre i Newport, Gwent.

»Efter hun blev diagnosticeret som 5-årig, blev hun sendt i en almindelig skole, men det var ikke sagen for hende«, fortæller Mrs. Mustary. »Der var så mange problemer, at vi besluttede at det var bedre selv at starte en skole. En skole, der kan specialisere sig i de enkelte børns behov«.

Planerne om en privat skole for børn med autisme falder tidsmæssigt sammen med at en rapport fra Welsh Assembly's uddannelsesudvalg afslører, at der er en alvorlig mangel på fagfolk som talepædagoger og uddannelsespsykologer i Wales. Rapporten fremhæver desuden, at der er en uklar ansvarsfordeling når det gælder specialundervisning i Wales.

Den private autismeskole, som åbner i Newport, ansætter for øjeblikket lærere, der skal efteruddannes i anvendt adfærdsanalyse, en pædagogik, som i USA anvendes i behandling af autisme. Psykologer fra New York og fra San Diego er blevet ansat for at efteruddanne skolens personale, og Mrs Mustary siger, at mange forældre fra England, Scotland og Wales allerede har kontaktet hende for at få skrevet deres børn op til en af de pladser, der kommer til at koste UK$20.000 om året (214.000 DKK).

I begyndelsen er skolen kun for børn mellem 3 og 11 år, men initiativtagerne til den nye skole håber, at det med tiden vil være muligt at beholde eleverne til de fylder 18 år.

Kilde: The Times Educational Supplement, 8. oktober 2004

Tidligere artikler om ABA-behandling i Wales:
Masteruddannelse i Applied Behaviour Analysis

 

Joi Bay /22.10.2004